Biothys
Magyarország

Könnyű- és nehézipar

Az ipari tevékenységekhez kapcsolódó termelő és feldolgozó létesítmények zárt belső tereiben érezhető, valamint az üzemből kikerülő (pl. kéményen, szellőzőkön vagy ventillációs rendszeren keresztül, stb.) kellemetlen szaghatások közömbösítésére egyedi megoldásokkal állunk az érdeklődők rendelkezésére. Ezáltal a telepek, létesítmények szaghatások miatt előírt védőtávolsága csökkenthető, a munkakörülmények javíthatók és a lakosság általi elfogadottság is fokozható.

A különböző ipari tevékenységek során keletkező hulladékok összetevőik révén igen jelentős szagforrást jelentenek. Szaghatásokkal a hulladék összegyűjtése, tárolása, elhelyezése, feldolgozása valamint a hulladékkezelésben egyre fontosabb szerepet kapó komposztálás során egyaránt számolnunk kell. A Biothys termékek és szerkezetek az ipari termelési hulladék szagmentesítésére teljes körű megoldással szolgál. A hulladékkezeléssel kapcsolatos részletes ismertetőt megtalálható a Hulladékgazdálkodás menüpontnál.

Az ipari szennyvizek összegyűjtése, elvezetése, tárolása, tisztítása, valamint a szennyvíziszap kezelése során egyaránt kellemetlen szaghatásokkal kell számolnunk. A szennyvízzel kapcsolatos problémák megoldására egyedi technológiákat biztosítunk. A szennyvízkezeléssel kapcsolatos részletes ismertetőt megtalálható a Szennyvízkezelés menüpontnál.

A különböző ipari tevékenységek során felmerülő szagproblémákra hatásos és versenyképes megoldásokat kínálunk.

- Az ipari kémények a kellemetlen szagok egyik legfontosabb forrásai, amelyek a környező területek számára nagymértékű terhelést jelenthetnek. Cégünk az ipari gázkibocsátások szagtalanítására különböző technológiákat ajánl. Az eljárás során az aktív hatóanyag és a kellemetlen szagokat okozó gázfázis közötti optimális kicserélődési felület és érintkezési idő biztosítja a probléma hatékony megoldását. Az általunk kidolgozott eljárások minden helyzetben alkalmazhatók, függetlenül pl. a kibocsátott mennyiségtől (néhány ezer m3/h-tól 250 000 m3/h-ig), a kéményből távozó gáz sebességétől, hőmérsékletétől, nedvességtartalmától, kémiai tulajdonságaitól, stb.

- A szennyezett, kellemetlen szagú ipari kibocsátások kezelésre leggyakrabban gázmosókat alkalmaznak. Ezáltal sok esetben a szennyezőanyagok eltávolításra kerülnek, azonban a környező területeket terhelő kellemetlen szagok megmaradnak. Az általunk kidolgozott eljárás során egy szivattyú segítségével az aktív hatóanyag a mosófolyadékkal teljes mértékben keveredik és kifejti hatását. Az aktív hatóanyag kémhatástól és hőmérséklettől függetlenül alkalmazható. Az optimális kicserélődési felület és érintkezési idő biztosítja a probléma hatékony megoldását.

- A hatalmas tárolótartályok szintén sok esetben a kellemetlen szagok forrásai. A szagterhelés jelentkezhet, pl. a tartályok töltése során a gáztalanításkor, a hőmérséklet emelkedésekor, vagy csak egyszerűen a tárolt anyag párolgásakor, stb. a kellemetlen szagú gázok a légcsatornákon keresztül a levegőbe kerülhetnek. Az általunk alkalmazott eljárás kezeli a légcsatornák, illetve a kisebb kémények (<800m3/h) általi gázkibocsátásokat. Az eljárás során a kellemetlen szagú gázok a hígított hatóanyaggal impregnált kicserélődési felülettel kerülnek kapcsolatba. Az eljárás kifejezetten ajánlott petróleum és bitumen termékeket, valamint szennyvíziszapot tároló tartályok esetében.

A témához kapcsolódó információk folyamatos bővítés alatt állnak.