Biothys
Magyarország

Mezőgazdaság

A mezőgazdasági tevékenység során keletkező növényi és állati eredetű hulladékok (pl. szerves és hígtrágya, vágóhídi hulladék, stb.) a magas szervesanyag-tartalom és az egyéb összetevők révén igen jelentős szagforrást jelentenek. Szaghatásokkal a hulladék összegyűjtése, tárolása, elhelyezése, feldolgozása valamint a hulladékkezelésben egyre fontosabb szerepet kapó komposztálás során egyaránt számolnunk kell. A Biothys technológia a mezőgazdasági termelési hulladék szagmentesítésére teljes körű megoldással szolgál.

A hulladékkezelések szagtalanítása mellett mind a zárt, mind a szabadtéri állattartó telepek, létesítmények kellemetlen szaghatásaink közömbösítésére tudunk megoldásokat kínálni, mind a beltéri, mind pedig a helyiségekből, illetve az épületekből távozó levegő kezelésével és szagtalanításával. Ezáltal a telepek, létesítmények szaghatások miatt előírt védőtávolsága csökkenthető, a munkakörülmények javíthatók és a lakosság általi elfogadottság is fokozható.

A mezőgazdasági tevékenységek során felmerülő szagproblémákra cégünk hatásos és versenyképes megoldásokat kínál.

- Szagközömbösítő géltáblákat alkalmazó eljárásunk a Biothys GmbH által szabadalmaztatott hosszan tartó hatású és kifejezetten állattartó telepek kellemetlen szaghatásainak mérséklésére kifejlesztett technológia, amellyel igen hatékonyan kezelhetők a szerves anyagok bomlásából eredő bűzök bel- és kültérben egyaránt. A szellőzőnyílásba, légzőcsőbe, a befúvó vagy csak a belső levegőt recirkuláló ventillátor légcsatornáiba segédszerkezettel beépített géltáblákból folyamatosan és egyenletesen szublimáló hatóanyag az ammónia, kénhidrogén és merkaptán eredetű szagokat is képes mérsékelni. A kezeléssel egyrészt jelentős mértékű (70-85 %-os) szagcsökkentés érhető el, másrészt az alacsonyabb páratartalom következtében nemcsak a munkafeltételek javulnak, hanem az épületet és a berendezéseket érintő korrózió is mérséklődik.

- Kommunális és termelési eredetű hulladékok komposztálásánál a fermentáció során felszabaduló kellemetlen szagok kezelésére jól bevált eljárást kínálunk. A komposztálandó anyaghoz még a strukturáló szálas és lazító anyagok (pl. szalma, fűrészpor, stb.) hozzáadása előtt bekevert termékünk az ammónia, kénhidrogén és merkaptán eredetű szagokat is hatékonyan képes mérsékelni. Ehhez kedvező körülményeket teremtenek a komposzt halmaz belsejében lezajló, a lassú konvekciós áramlások által is segített kölcsönhatások. Szagközömbösítő termékünk mellett a kezelés kiegészíthető az érlelési folyamatot gyorsító hatóanyagunk hozzáadásával. A lebontás gyorsításával a normál komposztálási idő 15-20%-kal csökkenthető.

- Különböző medencék, tavak, valamint egyéb nyílt vízfelületek intenzív szaghatásának kezelése sikeresen megoldott a Lagun'Air© eljárással. A vízbe fecskendezett hidrofób hatóanyag filmet képezve szétterül a vízfelszínen, és folyamatosan párologva fejti ki hatását. Ezzel az eljárással, amely különösen jól használható a kénes szagok ellen, sikeresen megelőzhető a szélcsendes időszakban (általában hajnalban és inverz légköri állapotoknál) jelentkező, esetenként a távolabbi környezetet is érintő bűzterhelés.

- Szennyezett útburkolatok (közterületi és ipari) tisztításánál, közösségi (pl. termek, irodák, folyosók, stb.) és egyéb létesítmények takarításakor esetenként kiterjedt járófelületek szagtalanítását kell megoldani. Mindez felmosófolyadékunkkal gazdaságosan megoldható. A felmosófolyadék fertőtlenítőszerekkel is kombinálható, kukák és konténerek mosására is kiválóan alkalmas.

- Szennyvízelvezető csőhálózatok, lefolyók, fürdőhelyiségek összefolyói, csatornarendszerek, emésztőgödrök, derítő, ill. oldó medencék épületben, illetve üzemi területen belül szagtalanítása eredményesen alkalmazható koncentrátumunk, amely felhasználható közvetlenül a szagforrásnál vagy hozzáférhetetlen csővezetékrendszer, csatornahálózat szagmentesítésére a bennük áramló közeg kezelésével.

- Speciális, nagy hatóerejű, maradandó hatású szagközömbösítő folyadékunk falakra és lábazatokra permetezve kiválóan alkalmas pl. szerves anyagok és szénhidrogének, állati és növényi zsírok bomlásából, égéséből eredő, valamint vízelöntések és tűzeset után maradt szagok, stb. kezelésére.